Svet v mojej farbe

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Dokonalé bábätko



Počuli ste niekedy frázu: „Moje bábätko je dokonalé. S ním žiadna práca. Neplače, spiká... no, jednoducho dokonalé.“ Ja áno. A vôbec ma to nemotivuje byť ohromenou, či zronenou.

Môj syn dobre spiká. To je fakt. Avšak to neznamená, že ak niečie bábo nespí „dobre“, že je menej alebo viac dokonalé.
Môj syn reaguje na ľudí. Niekedy úsmevom, niekedy hlasným plačom. To je fakt. Avšak to neznamená, že ak niečie bábo nereaguje úsmevom alebo plačom, že je menej alebo viac dokonalé.
Môj syn nemá rád hluk a miestnosť plnú ľuďmi. To je fakt. Avšak to neznamená, že ak niečie bábo sa cíti pohodlne v takých situáciách, že je menej alebo viac dokonalé.
Môj syn dobre papá. To je fakt. Avšak to neznamená, že ak niečie bábo nechce papať, že je menej alebo viac dokonalé.

Môj syn zaspí iba vtedy, keď je tichosť v miestnosti. To je fakt. Avšak to neznamená, že ak niečie bábo dokáže zaspať hocikde a pri hluku, že je menej alebo viac dokonalé.
Môj syn nedokáže spapať mlieko, ak nie je v kočíku, na svojej perinke. To je fakt. Avšak to neznamená, že ak niečie bábo dokáže spapať mlieko hocikde, kedykoľvek, že je viac alebo menej dokonalé.
Môj syn trávi na podlahe alebo v stoličke dlhé chvíle, kým sa hrá. To je fakt. Avšak to neznamená, že ak niečie bábo chce byť na rukách, že je menej alebo viac dokonalé.
Môj syn ma vyhľadáva pohľadom a plače, keď sa cíti neisto. To je fakt. Avšak to neznamená, že ak niečie bábo cíti istotu u hocikoho, že je menej alebo viac dokonalé.
Môj syn plače, keď ho trápia zúbky. To je fakt. Avšak to neznamená, že ak niečie bábo bolesť neocíti, že je menej alebo viac dokonalé.
Môj syn sa veľa smeje. Avšak to neznamená, že ak sa niečie bábo veľa neusmieva, že je menej alebo viac dokonalé.


Buď spí, alebo nespí – je dokonalé.

Buď reaguje, alebo nereaguje – je dokonalé.

Buď papá, alebo nepapá – je dokonalé.
Buď je na podlahe, alebo na rukách – je dokonalé.


KAŽDÉ dieťa je dokonalé. Utvorené na Boží obraz. Je viac ako obyčajná reakcia na vonkajšie podnety. Nosí v sebe nespočetne mnoho informácií. Rozličné gény. Rozličné schopnosti. Rozličné potreby. Rozličné charaktery. Rovnako dokonalé. Boh neuprednostňuje nikoho. Boh miluje rozličnosti. Nemusíme súťažiť. Nemusíme sa ani sťažovať. Iba byť reálne a byť vďačné maminky. Bodka. :)

A








Úspech | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014