Svet v mojej farbe

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Merry Christmas!

"Merry Christmas" je nový pozdrav môjho 3,5-ročného synovca.

Najprv som sa veľmi smiala. Kto ešte v máji oslavuje a hovorí "Šťastné Vianoce"? Potom mi to bolo roztomilé, že s akou vôľou máva tou ručičkou, kým hovorí "See you later! Merry Christmas!" (Uvidíme sa neskoršie! Šťastné Vianoce!) Dnes som sa konečne nad tým zastavila a uvažovala o tomto pozdrave! A konečne som si povedala:,,To je ono!"

Máme nádej, že sa uvidíme neskoršie! Ako to vieme? Jednoducho. Pretože boli Vianoce! Pretože prišiel On, Spasiteľ a dal nám nádej budúcich dní. Teším sa dnes, že úprimné malé srdce mi pripomenulo ako veľmi som potrebovala Vianoce. Veľmi som potrebovala, aby prišiel Pán Ježiš a priniesol mi nádej a záchranu. A preto viem, že sa uvidíme! Aký krásny pozdrav na každý deň "See you later! Merry Christmas!" Vždy hovoríme, že Vianoce nie sú sviatkom na jeden deň, ale že máme dôvod na oslavu po celý rok. A vždy akoby sme v zhone a v uponáhľanosti na tú dobrú správu, ktorá nosí posolstvo, že sa už nemusíme báť, lebo nám je zvestovaná veľká radosť, zabudli! Kým sa trápime nad vecami, ktoré "zaťažujú" naše životy, kým sa snažíme zarobiť čo najviac peňazí, kým sa znepokojujeme nad politickou situáciou, kým si robíme starosti nad zajtrajším dňom, malý chlapček nám zvestuje, že: "Šťastné Vianoce."

Pre mňa osobne je to napomenutie, ktoré vidím ako ,,Áno, aj v máji odznieva zvesť vekov, že prišiel pre teba Spasiteľ! Tak prečo sa trápiš? Prečo si robíš starosti? Oslavuj a neboj sa!" Už mi to vôbec nepripadá smiešne. Dnes už nad tým žasnem! Ja mám nádej, že sa uvidíme! Istotne sa uvidíme! Pán Ježiš mi vydobyl istotu budúcich dní!

See you later! Merry Christmas!


Vianoce | stály odkaz

Komentáre

  1. je spravne!
    Misliet na Vianoce kazdy den je mat v srdci Pana celi rok.
    Snim sa tesit ked ho mozeme oslavovat.
    Nie je to tak pre kazdu osobu a zvlast u nas ludia cakaju Vjanoce
    pre darike, dobré jedla a pitja a nevedja co znamena vjanocny
    svjatok. Rada by som aby si ty vsetcy precitali tvoj clanok.
    publikované: 31.05.2012 12:58:20 | autor: Esther (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014