Svet v mojej farbe

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Robiť a snívať

                      Robiť a snívať

Žena prišla a priniesla alabastrovú nádobu nardovej masti, pravej a veľmi drahej. Prítomní sa hnevom obrátili na ňu a považovali toto pomazanie za stratu drahej masti. Nepochopili, nevážili si, kritizovali, odmietali a odsúdili niečo, o čom nemali ani potuchy. Stane sa, istotne sa stane, že kým dávaš to pravé a veľmi drahé, prítomní neuvidia pravú hodnotu. Neuvidia, že sa masť stáva hodnotnejšou, keď to dáš Ježišovi. Oveľa viac ako tristo denárov. Ona sa rozhodla skutkom uctiť Ježiša osobne. Nie cez chudobných, ale prišla priamo k Nemu. A preto osobne a priamo prijala pochvalu od samotného Pána. Takú pochvalu nikto nezruší. Hoci dala to pravé a drahé, v tej chvíli nikto neuvidel cenu jej skutku, ale tento skutok ju zapísal do dejín.

 

Jozef sníval. Nielenže sníval, ale o svojich snoch presvedčene s vierou hovoril, a preto ich aj žil. Jozef doslova žil svoje sny! Bratia ho nenávideli a nemohli s ním hovoriť pokojne. Nepochopili, nevážili si, kritizovali, odmietali a odsúdili niečo, o čom nemali ani potuchy. Stane sa, istotne sa stane, že kým snívaš Božie sny a s vierou ich prijímeš, prítomní neuvidia pravú hodnotu. Hoci ho odsúdili, keď porozprával svoj prvý sen, Jozefa to nezastavilo, aby hovoril o svojom ďalšom sne. Hoci Jozef sníval o tom, že sa mu iní klaňajú, nebol on pyšný, ale tí druhí. Pretože nepochopili, nevážili si, kritizovali, odmietali a odsúdili niečo, o čom nemali ani potuchy. Jozef však sníval veľké sny, uveril tomu a preto svoj sen žil. Nakoniec aj jeho rodina žila jeho sen. Aké požehnanie! Také vyplnenie sna nikto nezruší. V tej chvíli nikto nedokázal snívať. Jozefa to nezastavilo, aby sníval veľké sny.

Nie všetky skutky, ktoré robíme Ježišovi osobne a priamo, budú ocenené. Niekedy budú považované za stratu.  Avšak, keď dáme to pravé a veľmi drahé samotnému Ježišovi, zapíše to naše meno do budúcnosti. Takú pochvalu nikto nezruší.

Nie všetky sny budú ocenené a uznané. Niekedy budú považované za pýchu. Avšak, keď sa odvážime snívať Božie sny, vtedy svoj sen dokážeme žiť! Také vyplnenie sna nikto nezruší.

Robme „malé veci“ a snívajme „veľké sny“.

 


Keď sme iní | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014