Svet v mojej farbe

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Úspech...

  Aká je definícia úspechu?

Úspech. Také malé slovo. A predsa každý ho chce pokoriť. A predsa on väčšinou býva pán. Niekedy sa úspech definuje ako spoločenská prestíž a bohatstvo. Väčšinou je to nejaký "trend", ktorý mnoho ľudí chce prezentovať navonok. Pre niekoho je to veľa peňazí. Pre niekoho je to nové auto. Pre niekoho je to nový dom. Pre niekoho je to vydať sa, oženiť sa. Pre niekoho je to vlastniť niečo, čo iný nemá. Pre niekoho je to výhra v lotérii. Je to avšak ľudská miera, nie Božia. Kým tento svet chce prezentovať úspech navonok, Boží ľudia sú "odsúdení" na úspech, ktorý je často ľudským očiam neviditeľný a vzdialený. Nechce sa prezentovať navonok, ale je "zakódovaný" hlboko. A nosí so sebou hlboké hodnoty.

Jozefovi bratia boli vo vlastných očiach úspešní, keď sa zbavili svojho brata, ktorý ich ohrozoval. V tom momente ani nesnívali, že úspech leží práve v studni. Neviditeľný, ale prinesie so sebou hlboké hodnoty. Neskoršie si odniesli materiálne a viditeľné veci, ktoré potrebovali. Jozef aj ďalej vlastnil to neviditeľné a niektorým ľudským očiam vzdialené. V bratoch "viditeľný" ľudský úspech, čiže pestrofarebné rúcho vyvolalo žiarlivosť. Boží "neviditeľný" úspech vyvolal v nich ohromenie. Boží úspech vždy prináša život.

Jeremiáš zvestoval Božie slová roky, a predsa ľudia nepočúvali, nerobili pokánie, uväznili ho, zneuctili ho, posmievali sa. Toľko námahy, toľko straty, toľko utrpenia, a zdá sa žiadny výsledok. V ľudských očiach - neúspešný človek. V Božích očiach vytrvalý muž. Úspešný. Jeremiáš aj ďalej vlastnil to neviditeľné a niektorým ľudským očiam vzdialené. Nikto mu nemohol zobrať úspech, že ho Boh posvätil prv, než sa narodil a že sa dotkol jeho úst. Boží úspech vždy prináša život.

Farizeji, vojaci a národ boli vo vlastných očiach úspešní, keď ukrižovali tesárovho syna. Oni mali tituly. On bol iba majstrov syn. Áno, bol Majstrov Syn! Ani nesnívali, že úspech visí na kríži. Neviditeľný, a predsa nesie so sebou hlboké hodnoty. Dostali Jeho rúcho, zavraždili ho, ale Mu nezobrali úspech. Úspech odpúšťať hriech. Úspech spasiť svet. Boží úspech vždy prináša život.

Úspech nesmrdí samochválou, úspech šíri vôňu Božej chvály. Úspech nie je prestíž. Úspech sú hlboké hodnoty. Úspech nie je trend, ktorý prezentujeme navonok. Úspech je hlboko, často "neviditeľný" a ľudským očiam vzdialený. Úspech neprináša peniaze. Opravdivý úspech vždy prinesie život.


Úspech | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014