Svet v mojej farbe

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Zničme burinu



Kým sa Stvoriteľ dotykom plného života snaží k nám dostaviť život v tej najkrajšej forme, niekto iný seje smrť. Semeno života vzklíčilo a svedčí o svojom posolstve života, kým sa burina usiluje vynikať a udusiť to, čo sme chceli, aby tam bolo.
Možno sme ju nezasiali, možno prišla z iných oblastí a ľudí, ale je tu, lebo sme ju nevypleli.  O ňu sa nemusíme starať, ona už má o seba postarané tým, že je tvrdá, odolná a rýchlo rastie. Najlepšie sa jej darí v tej zemi, kde neprenikla motyka alebo rýľ. Možno sme ju nechceli tam mať, sama prišla, ale nesieme zodpovednosť ju zo svojej záhrady života vyplieť. Nestarať sa o záhradu alebo burinu si naschvál zasadiť - vina je rovnaká a obžalovaní sme z rovnakej krivdy. Previnenej voči sebe samému.
Snažila som sa ju z koreňa vytrhnúť, lebo znetvorila pekný výhľad záhradky. Burina nás znetvorí. Neuvidí sa naša krása v plnej miere. Neocíti sa naša vôňa v plnej miere. Náš život nebude rozprúdený v plnej miere. A to môže zapríčiniť čo len jedno malé semeno buriny. Ak ju nevytrhneme z koreňa okamžite, rozrastie sa. Bude pánom našej záhrady. Bude sa chváliť svojím postavením. Prídu následky jej starého života. Vrátia sa. A kvety zase budú trpieť. Možno sa na povrchu neuvidí, ale ešte stále bude obývať záhradu nášho života. Možno sa zaskvejú kvety v plnej miere, ale iba zvonku. Ich korene ocítia a uvidia, že v ich blízkosti rastie a žije tá istá burina. Najlepšie je vytrhnúť ju z koreňa! Len potom zomrie. Len potom jej charakter zmizne z našej záhrady života. Len potom jej tvrdosť odumrie. Len potom s jej ostrosťou záhrada dobojuje.
Nemusíme sa vyhovárať, že sme si burinu nepriali a teda zasiala sa sama, možno zo susedovej záhrady. Ak sa o záhradu nestaráme, burina tam nájde ideálne podmienky dusiť život. Výhovorku nemáme.

Starajme sa o to, čo nám dal Stvoriteľ a o to, čo si on praje mať v záhrade nášho života. Následky hriechu sa vrátia a udusia krásne požehnania, ak ho nevytrhneme z koreňa! Dostali sme život, starajme sa o neho.

Keď sme iní | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014