Svet v mojej farbe

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Ježiš. Nielen Ježiš, ale Pán Ježiš.



Ježiš. My, ľudia, mnohokrát chceme Ježiša. Ježiša, ktorý uzdravuje naše nemoci. Ježiša, ktorý sa skláňa ľútosťou nad nami. Ježiša, ktorý nás ochráni pred problémami. Ježiša, ktorý dáva veľké zasľúbenia. Ježiša, ktorý je na našej strane. Ježiša, ktorý nás volá spoluvíťazmi. Ježiša, ktorý vypočuje naše prosby. Ježiša, ktorý je naším priateľom. Ježiša, ktorý chodí s nami. Ježiša, ktorý bude tu vždy, keď si na Neho pomyslím. Ježiša, ktorý je nežný a zhovievavý. Ježiša, ktorý ma rozumie, keď ma iní nechápu. Ježiša, ktorý je tu pre nás, kvôli nám, za nás. Radi si robíme romantickú predstavu o našom vzťahu.

Avšak, On je úplne zjavený v našom živote iba vtedy, keď je našim Pánom. On nie je len Ježiš. On je Pán Ježiš. Je trošku inak mať v každodennom živote Pána. Pán, ktorý rozkazuje nám ľuďom. Pán, ktorý hovorí, že ak ho milujeme, musíme dodržať všetky Jeho pravidlá, požiadavky a príkazy. Pán, ktorý prikazuje, aby sme boli pokorní a robili to, čo On povie. Pán, ktorý vyžaduje, aby sme uctili Jeho aj tým, že uctíme ľudí okolo nás. Pán, ktorý je Vládca a zaslúži si, aby sme mali pred Ním bázeň. Pán, ktorý nám odpúšťa tak, ako my odpúšťame iným. Pán, ktorý nás vypočuje, ale žiada predtým, aby sme boli v Jeho vôli. Pán, ktorý rozhoduje ako, kedy, prečo a kde. Pán, ktorý očakáva, že sa mu podriadime, aby sa vo svojej sláve zjavil. Pán, ktorý má všetku moc a v tej moci nás posiela uzdravovať, tešiť a pomáhať. Pán, ktorý je vojnový hrdina a posiela nás do boja. Pán, ktorý je nemilosrdný voči hriechu. Pán, ktorého meno si berieme, keď sa v Neho pokrstíme. Jednoducho Pán! A nielen Pán. Ale Pán Ježiš! V tom je sila terajšieho a budúceho života!

Niektorí milovali, milujú a budú milovať Ježiša, pretože je Ježiš. Niektorí milovali, milujú a budú milovať Ježiša, pretože je ich Pánom.

 


Niečo viac | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014