Svet v mojej farbe

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Kam ideme, keď dostaneme odpoveď?

Kam ideme, keď dostaneme odpoveď?

Ježiš našiel malomocného, ktorého uzdravil pri rybníku pri Ovčej bráne, v chráme. Uzdravený malomocný neodišiel k známym, aby im to oznámil a aby sa spolu radovali. Neodišiel k predstaveným politiky, aby sa vychvaľoval, že človek, ktorý bol odstrčený a okraj spoločnosti, je teraz zdravý. Neodišiel do rozhlasovej spoločnosti a média o tom nehovorili. Nevyčítal to tým, ktorí tak mnohokrát prešli pomimo a nepomohli mu. Nespomínal už, že nemal človeka, ktorý by mu pomohol. Odišiel do chrámu. Ježiš ho našiel v chráme.

Nevieme jeho meno. Vieme, že čakal, a čakal, a čakal. Nezúfal. Netratil nádej. Nevzdal to. Bol svedkom mnohých zázrakov, ktoré sa odohrávali pred jeho očami. On sám nezažil taký zázrak, ale naňho očakával. V ten deň zažil dva zázraky. Pán Ježiš Kristus ho oslovil a zároveň dostal odpoveď na svoj problém. Neviem, ktorý zázrak z tých dvoch je väčší!

Nakoniec sa dozvedáme, že Uzdraviteľ našiel uzdraveného v chráme.

Kam ideme my, keď dostaneme odpoveď na svoj dlhodobý problém?

Kde nás Pán Ježiš nájde? V rodinnej idyle, v rozhlase, v médiách, na politickom poste, na vrchu spoločnosti a cirkvi? Zostane v nás horkosť, že nám sebeckí okoloidúci nepomohli, keď sme to najviac potrebovali? Kde nás nájde Ježiš, keď dostaví odpoveď na našu situáciu, trápenie a potrebu? Najradšej by nás našiel v chráme.

Nevzdávajme to. Nezúfajme.  Netraťme nádej. Možno sme niekedy iba svedkami a sami sme to ešte nezažili. Očakávajme, verme a Ježiš nás osloví a osobne sa nás dotkne.

Uzdraviteľ a uzdravený by sa najradšej mali stretnúť v chráme.


Keď sme iní | stály odkaz

Komentáre

  1. Potesil ma clanok.
    V nadeji zit je pekne.NEZUFAME!
    publikované: 12.11.2012 11:58:07 | autor: france (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. To ma teší.
    S Bohom nezúfame. On vždy dostaví odpoveď.
    publikované: 18.11.2012 20:45:23 | autor: simplethoughts (e-mail, web, autorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014