Svet v mojej farbe

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Aký bol dnes tvoj deň?




Vrátili sme sa od manželových rodičov, kde sme mali dobrý obed. Maličký pokojne zaspikal. Vonku je daždivo a vnútri teplučko. Varí sa jeho havranka. Manžel pracuje. Rozmýšľam, ktorú knihu zobrať z poličky. Nadídem na správu o pastorovi, ktorý je vo väzení. Má okolo 60 rokov. Trýznený je pre meno Ježiš. Pracuje 6 dní v týždni a 8 hodín denne. Je sám a túži po rodine a svojom zbore. Uvažujem, to mohol byť môj otec. Okamžite mu posielam správu plnú lásky. Pastor túži po Biblii. V najhorších podmienkach, vo veku, keď už nemal pracovať, on musí tvrdo pracovať. Srdce som mala ťažké ako kameň. A on netúži po drahých veciach tohto sveta. Slobodu vidí v Slove. Verím, že veľa veršov vie naspamäť. Je dobre poznať Slovo. Založil zbory a útulky. Dnes, v Severnej Kórei dávajú za také činy do väzenia. A preto ma to inšpirovalo: Môže mať jeden kresťan nudný deň?
Trápi ma svedomie, kým rozmýšľam o tom. Koľkokrát si všímame oblečenie, ktoré by sme chceli mať v našich šatníkoch? Koľkokrát si všimneme produkty novej technológie, ktoré by sme chceli vlastniť? Koľkokrát si pomyslíme, že máme ťažký alebo nudný deň? Koľkokrát za deň by sme si mali obnovovať svoju myseľ, lebo ju potrebujeme usmerniť na meno Ježiš? Môže mať jeden kresťan nudný deň? To je nemožné. Ak si pomyslíme, že sa nám to stáva, pouvažujme, čo asi teraz robí tento pastor.
Ďakujem Bohu, že mi daroval pokojný deň. Nie nudný. Zároveň vyviera zo mňa pocit veľkej nespokojnosti z vlastných činov a výkonu. Kresťan nemôže mať nudný deň. Niekedy by sme chceli mať chviľu osamote, ale nie sme povolaní do samoty. Povolaní sme medzi vlkov, bojovať, povolávať, ponúkať Krista. Keď budeš mať nudný deň, zoznam možných aktivít pre Krista je dlhý. A naopak, keď máš deň, keď nič nestíhaš-zastaň. Je v tom Kristus? Žiť takýmto pokojným životom je ľahšie, ako žiť životom toho pastora a jeho rodiny. Ľahšie neznamená lepšie. Žiť životom pokojným je pohodlne, žiť životom toho pastora je slávne.
Keď sa zdá nemožne, všimnime si ako Pán Ježiš neukazoval na nás hrozivým prstom. On jednoducho zobral ľudské telo a dokázal, že je možné. Bol nám vo všetkom podobný, okrem hriechu. Ukázal, čo všetko dokážeme. K tomu nás ozbrojil svojim Duchom.
Vyberám si život slávy. Odkladám knihu a padám na kolená. Kniha je dobrá, modlitba je potrebná. Usmerňujem ju na pastora, o ktorom píšem. Neviem jeho meno, ale som hrdá, že je môj brat v Kristu. Čo ak moja malá modlitba doprinesie k niečomu v jeho prospech? Budem časť slávy? Čo ma čaká zajtra? Nudný deň istotne nie. Pokojný, možno. Chcela by som slávny.
Nech nám Pán pomáha správne využiť dni.


Niečo viac | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014